Българския културен институт в Париж ще представи за първи път

...
 Българския културен институт в Париж ще представи за първи път
Коментари Харесай

Четирима певци от Школата Кабаиванска с концерт в Парижката Опера

 Българския културен институт в Париж ще показа за първи път младите гении на една от най-ценените оперни школи в света пред френска аудитория.
/8.02.2023/ Четирима млади актьори от школата на огромното българско сопрано със международна популярност Райна Кабаиванска ще пеят на една от най-престижните оперни подиуми в света – тази на Националната Опера Бастий в Париж, на 10 февруари т.г.

Александрина Михайлова /сопрано/, Вероника Симеони /мецо сопрано/, Джузепе Инфантино/тенор/, Божидар Божкилов /бас/ ще изпълнят  познати оперни арии и ансамбли в съпровод на изключителната българска пианистка и Боряна Ламбрева.
Програмата включва творби на Бах, Доницети, Берлиоз, Верди, Пучини, Христов, Леар, Сен-Санс.

Инициативата за събитието е на шефа на Българския културен институт в Париж Десислава Бинева в партньорство с Нов Български университет, където през септември т.г. ще бъде извършен 23-тия интернационален Майсторски клас на госпожа Кабаиванска.  

Школата за оперно пеене на международната оперна прима Райна Кабаиванска е една от най-ценените в интернационалните оперните среди.  Повече от 20 години в Майсторските си класове в България и Италия, Маестра Кабаиванска предава на млади актьори от Европа, Америка, Азия, Южна Африка, Австралия голямото завещание на класическия оперен спектакъл, откриват, поддържат в развиването им и показва на интернационална сцена нови гении, някои от които към този момент познати имена на огромните подиуми.  
Артистите:

Днес Александрина Михайлова (сопрано) се образова в Ла Скала, Милано, където през 2021 година, печели място в Академията за млади артисти в конкуренция с 430 претенденти от целия свят.
Тя е единствено на 17, когато е призната в Майсторски Клас на Райна Кабаиванска, а работата й с огромната оперна прима продължава към този момент шест години.
Александрина е стипендиант на дарителски фонд " Райна Кабаиванска " в Нов Български университет  от 2016 до 2021 година Печелила е награди от състезанията " Ото Еделман ", " Гена Димитрова ", " Премио Ета и Паоло Лимити " и други

Безспорният гений на Вероника Симеони (мецо сопрано) - една от звездите на Школата Кабаиванска, справедливо я води до най-престижните подиуми в света, измежду които тези на Миланската Скала, Метрополитън Опера, Ковънт Гардън.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР